Această primă parte a programului de astrologie relațională evaluează aptitudinile relaționale ale individului, pe baza datelor obținute în urma studiului. Trebuie să înțelegi că orice relație se exprimă în funcție de psihologia de bază a fiecărui individ în parte.


O persoană a cărei pace interioară o face capabilă să-și exprime din plin emoțiile, gândurile, sentimentele, dorințele și să le pună în practică, în plan fizic, fără nici un blocaj trăiește relații înfloritoare și armonioase. Invers, o persoană frustată, cu dificultăți în exprimarea sentimentelor sale, blocată în incapacitatea de a comunica cu semenii săi, nu poate trăi decât relații conflictuale și nearmonioase, căci ea atrage în mod inconștient tipul de partener asupra căruia poate să-și proiecteze problemele sale personale. Va rezulta o relație conflictuală și nearmonioasă a partenerului. Dimpotrivă, cu cât vei lucra asupra ta pentru a crea în interiorul ființei tale o stare de pace, de echilibru, de armonie și de fericire, cu atât mai mult vei avea posibilitatea de a întâlni un partener cu care să poți trăi această fericire și armonie. Secretul fericirii nu este în exterior ci în interiorul fiecăruia.


Toate personale care aleargă după manifestărle exterioare ale iubirii nu înțeleg că această fericire aleargă și ea, la rândul ei, și că ea nu cere decât să fie trezită în interiorul inimilor.


Dacă dorești să ai relții bune cu altul, începe prin ați construi relații bune cu tine însuți. Dacă dorești o transformare pozitivă a relațiilor tale, începe prin a te transforma pe tine însuți. Atunci vei vedea că peisajul tău relațional se va schimba. Vei pierde unii prieteni, unele relații și vei câștiga altele care corespund mai bine noii tale stări de spirit, noii tale calități interioare.


Costul unui studiu intitulat "Predispoziții relționale" este de 0,00 RON.