Această primă parte a programului de astrologie relaţională evaluează aptitudinile relaţionale ale individului, pe baza datelor obţinute în urma studiului. Trebuie să înţelegi că orice relaţie se exprimă în funcţie de psihologia de bază a fiecărui individ în parte.

 

O persoană a cărei pace interioară o face capabilă să-şi exprime din plin emoţiile, gândurile, sentimentele, dorinţele şi să le pună în practică, în plan fizic, fără nici un blocaj trăieşte relaţii înfloritoare şi armonioase. Invers, o persoană frustată, cu dificultăţi în exprimarea sentimentelor sale, blocată în incapacitatea de a comunica cu semenii săi, nu poate trăi decât relaţii conflictuale şi nearmonioase, căci ea atrage în mod inconştient tipul de partener asupra căruia poate să-şi proiecteze problemele sale personale. Va rezulta o relaţie conflictuală şi nearmonioasă a partenerului. Dimpotrivă, cu cât vei lucra asupra ta pentru a crea în interiorul fiinţei tale o stare de pace, de echilibru, de armonie şi de fericire, cu atât mai mult vei avea posibilitatea de a întâlni un partener cu care să poţi trăi această fericire şi armonie. Secretul fericirii nu este în exterior ci în interiorul fiecăruia.

 

Toate personale care aleargă după manifestărle exterioare ale iubirii nu înţeleg că această fericire aleargă şi ea, la rândul ei, şi că ea nu cere decât să fie trezită în interiorul inimilor.

 

Dacă doreşti să ai relţii bune cu altul, începe prin aţi construi relaţii bune cu tine însuţi. Dacă doreşti o transformare pozitivă a relaţiilor tale, începe prin a te transforma pe tine însuţi. Atunci vei vedea că peisajul tău relaţional se va schimba. Vei pierde unii prieteni, unele relaţii şi vei câştiga altele care corespund mai bine noii tale stări de spirit, noii tale calităţi interioare.

 

Costul unui studiu intitulat „Predispoziţii relţionale” este de 0,00 RON.