Prezicerea viitorului era ţelul original al astrologiei antice. În prezent, tot mai multă lume apelează la astrolog pentru a afla ce-i rezervă viitorul.

Harta cerului, la naşterea ta, reprezintă karma, adică schema vieţilor tale anterioare. Te-ai încarnat cu anumite scheme, anumite calităţi şi probleme de reglat ce-ţi parvin din vieţile anterioare, toate acestea reflectându-se în tema ta natală. Eu încerc să prevăd viitorul în funcţie de trecutul tău.

Mulţi oameni studiază astrograma natală cu intenţia, adesea nedeclarată, de a afla ce le rezervă viitorul sau de a găsi justificări pentru dificultăţile întâmpinate în viaţă. Ei sunt interesaţi de probleme de forma „Voi câştiga bani? Mă voi mărita şi voi fi fericită?; De ce copilul meu este rău sau bolnăvicios?; Când este momentul să fac o investiţie în afacerile mele?; Îmi va merge bine sau rău?” şi multe de acest tip. Alţii exclamă: „Ai văzut opoziţia cu Saturn, de aia am avut ghinion în dragoste; uite şi un Jupiter retrograd prost plasat, de aia am avut probleme cu anturajul şi am pierdut bani. De fapt, ei doresc o confirmare a părerilor lor şi nu adevărul. Astrologia poate explica situatii şi întâmplări, dar ea poate şi vrea mai mult; este vorba de implicarea personală în cursul lor. Atunci când ne avertizează asupra unui eveniment neplăcut sau chiar nefast, nu o face de dragul de a demonstra cât de grozavă este, ci pentru a ne ajuta să găsim soluţii, să ne implicăm, să luptăm în deplină cunoştinţă de cauză. Astrologia nu se admiră ci se aplică în viaţa de zi cu zi. Exact ca un copil care nu înţelege de bunăvoie că nu poate pune mâna pe fierul de călcat încins; în schimb, el va înţelege de nevoie. Fie părinţii intervin vehement prin cuvinte sau gesturi, mai ales ale mâinilor, fie se arde. În acest mod, el este, obligat să înveţe, chiar dacă nu doreşte.

În cadrul acestui program intitulat „TRANZITE” eu încerc să prevăd fluctuaţii de stare, momentele de optimism sau pesimism, de emoţie sau de efort. Pot anunţa schimbări de circumstanţe, pot anticipa perioade de restricţie sau de şansă, de stabilitate sau de mişcare. Trebuie să precizez că pulsiunile vitale ale existenţei tale nu se traduc invariabil prin fapte concrete (evenimentele) ci se pot traduce şi prin stări de suflet sau de conştiinţă, prin fapte exclusiv psihologice. De aceea voi încerca să plasez pronosticul în planul interior şi să-l formulez într-un vocabular pe care tu poţi să-l simţi şi să-l trăieşti, adică un limbaj al faptului psihic.

Trebuie să explic puţin ce este un tranzit: tranzitul reprezintă un moment, în timp şi spaţiu, în care o planetă a sistemului solar traversează un punct sensibil al cerului natal (altă planetă, Ascendentul, Mijlocul Cerului etc.) sau realizează un aspect important (conjuncţie, opoziţie etc.) cu una dintre acestea. Mişcarea prin dreptul unei planete natale aduce un climat de interacţiune pe timpul cât durează acest tranzit. Pentru a înţelege mai clar efectul respectiv, putem compara diversele mişcari de revoluţie planetară care creează jocul tranzitelor cu sistemul mecanic al unui ceas. Putem asimila evoluţiile lente ale planetelor îndepărtate cu marile roţi ale ceasornicului, în timp ce rotiţele mici ale acestuia sunt legate de pasajele planetelor apropiate. În acest moment, concepem apariţia unui anumit eveniment în viaţa omului prin suprapunerea unei serii de angrenaje, care aduc contribuţia cumulată atât a marilor roţi, cât şi a celor mici. Se realizează astfel o expresie unică a conlucrării, menite nu numai să declanşeze contextul necesar, ci şi să transpună evenimentul din posibila cauză în scop sigur, din probabilitate în certitudine. Acest exemplu te ajută să înţelegi localizarea în timp a unui eveniment, fără să descrie însă planul din viaţă asupra căruia acţionează.

Tema intitulata „TRANZITE” este un instantaneu de cer imobilizat (fotografie) şi această metodă de pronostic constă în a urmări diferitele mişcări planetare, în fiecare zi, în raport cu poziţiile fixe ale temei natale. Tranzitele declanşează potenţialul unei hărţi natale.

Tranzitele nu antrenează numai schimbări de stare sau de circumstanţe. Ele furnizează lecţii ale existenţei mai ales dacă planeta este retrogradă, făcându-te mai matur, mai experimentat şi mai înţelept. Astrologia devine astfel nu numai o tehnică de predicţie, ci şi un ghid pentru dezvoltarea personală.

Durata efectului: efectele induse de tranzite sunt dependente de viteza de mişcare a planetelor, care determină perioada în care se realizează. De exemplu, tranzitul lui Uranus durează între 1 an şi 18 luni, cu o marjă de 3-6 luni, cel al lui Neptun între 1 şi 2 ani, iar cel al lui Pluton între 1 şi 3 ani, cu o marjă de 6 până la 12 luni de o parte şi alta a momentului tranzitului. Durata provine din faptul că „jocul” retrogradării face ca astrele lente să treacă şi să revină de mai multe ori asupra unui punct sensibil al astrogramei natale. Tranzitele apelează la principii dinamice, în care se ţine cont de experienţa acumulată de om în viaţă, de cât şi ce anume a învăţat de-a lungul ei. Apare un şir de lecţii de viaţă, iar modul în care respectivul individ „şi-a făcut temele” îl poate susţine sau îl poate împiedica la intersecţia cu tranzitul următor. Se realizează o evoluţie dinamică temporală, ce subliniază atitudinea subiectului, opţiunea unei singure posibilităţi, care, o dată aplicată, devine certitudine, decizia care nu mai poate fi schimbată, trecutul care provoacă consecinţe. Astfel, se deschid noi pasaje în care caracteristicile personale ale subiectului se pot exprima cu uşurinţă sau zone în care vor apărea certe contradicţii. Mesajul transmis se referă la lupta individului cu sine ori cu mediul şi progresele înregistrate, la victoria necesară ce permite îmbogaţirea intelectului, formarea unei personalităţi de valoare, trezirea spiritului. Faptul că mulţi oameni nici nu se angajează în luptă, sau că, din lipsa de informaţie, nu găsesc strategia coerentă pentru a-şi apropia victoria, reprezintă cu totul altceva.

Tranzitele, funcţie de intensitate, se pot grupa în patru trepte valorice:

 

 • Pluton, Neptun, Uranus – tranzit cu caracteristică şi efect puternic;
 • Saturn, Jupiter – tranzit cu caracteristică şi efect important;
 • Marte – tranzit cu caracteristică şi efect notabil;
 • Lună, Soare, Venus, Mercur – tranzite cu caracteristici şi efecte scăzute datorită perioadei scurte de timp în care acţionează, dar de care este bine să se ţină totuşi cont!

 

Semnificaţiile generale ale planetelor tranzitate:

 

Soarele: se raportează adesea la viaţa socială, la reputaţie, la carieră, dar poate privi şi viaţa personală. Tranzitele planetelor lente deasupra sa marchează etape cruciale ale existenţei, faze realizatoare ale destinului, adică fapte fericite sau nefericite; ele pot lansa o carieră sau o pot aduce la apogeu, ele corespund unei mari opere de viaţă, unei întreprinderi decisive, unei mari construcţii a destinului sau accesului la poziţia ultimă a reuşitei.

 

Luna: priveşte în mod particular viaţa interioară, intima şi tinde să relanseze, să reînnoiască sensibilitatea individului. Marile tranzite deasupra sa aduc, în general, o experienţă afectivă, complexe legături psihice, căsătorii, copii; ele pot să semnifice o mutare sau o călătorie…

Datorită mişcării cotidiene de 13 grade, Luna oferă o contribuţie nesemnificativă asupra unei teme natale. Efectul este efemer, întrucât îi sunt suficiente câteva ore pentru a trece pe deasupra unui punct natal dat, fără a lăsa urme. O contribuţie redusă, ceva mai interesantă, apare atunci când Luna face o „relaţie” cu alte tranzite, jucând în raport cu acestea, rolul factorului declanşator, precipitând sau întârziind efectul acestor tranzite. De exemplu, un tranzit al Lunii asupra lui Marte determină tensiune şi tendinţa de a căuta cearta. Dacă Marte şi Uranus prezintă tranzite remarcabile atunci discuţia violentă va izbucni cu un întreg cortegiu de consecinţe; dacă nu, subiectul va fi măcinat de câteva gânduri fugare, îşi va rumega în singurătate nemulţumirea şi dupa câteva zeci de minute, totul va fi dat uitării.

 

Mercur: atinge domeniul realizărilor intelectuale legate de studii, examene, căutări, cel al intereselor (tranzacţii, afaceri), cel al relaţiilor sau călătoriilor. Marile tranzite conduc spre noi orientări (profesionale, intelectuale, spirituale), poate decisive în existenţa nativului.

Dacă ne reamintim că această planetă înaintează cu aproximativ 1,5 grade pe zi, devine evident că efectul acţiunii sale se întinde numai pe trei, patru zile (datorită orbului). Ele sunt propice pentru a lichida întârzierea în corespondenţă, pentru a face scurte călătorii ori vizite. Altfel spus, ar trebui să se profite de influenţa lor asupra comunicaţiilor în accepţiunea largă a cuvântului. Se mai pot accepta modificări minore ale existenţei (cumpărături, vânzări, schimburi de obiecte) atunci când Mercur realizează o relaţie cu Soarele şi Ascendentul. Atunci când este în tranzit cu Venus pare un moment propice pentru a revedea prietenii, pentru distracţii, pentru taifas, pentru o discuţie intimă sau o comunicare pe teme feministe. Ceva mai interesantă este mişcarea retrogradă care se poate întinde pe maxim 20 zile. Adesea, are rolul de a stimula activitatea intelectuală a subiectului, de a oferi noi deschideri sau modificarea modalităţii de percepere a evenimentelor.

 

Venus: priveşte domeniul sentimental (dragoste, uniuni, familie). Aduce o bunăstare, o bucurie a vieţii sau o detentă, în caz de greutăţi.

Tranzitele lui Venus durează puţin peste o săptămână şi pot indica, în general, un moment propice, plăceri mondene sau noroc în dragoste. Ele pot avea drept efect apariţia unui sentiment trecător aducând satisfacţie; facilitate; ameliorare sau bucurii; uneori, influenţa benefică poate atinge domeniul financiar. Tranzitele oferă indicaţii destul de utile la pasajul deasupra Soarelui şi Ascendentului (subiectul este anunţat să-şi schimbe garderoba), la întâlnirea cu Luna (de a cumpăra mobilier sau material menajer), cu Mercur şi Jupiter (condiţii favorabile pentru întâlniri cu prietenii, pentru a comunica). Atunci când Venus tranzitează propriul loc sau Mijlocul Cerului, se deschid posibilităţi de invitaţii, baluri, petreceri (dejun oficial, serate de binefacere … ); posibilităţi de a merge la cinema sau la teatru (Neptun) sau de a accepta un rendez-vous imprudent sau orbitor (Uranus). O mişcare retrogradă întinde efectul tranzitului pe 80-90 de zile şi el poate coincide (susţinut de mai multe aspecte) cu naşterea unui mare sentiment, adesea cu apariţia marii iubiri a vieţii.

 

Marte: declanşează manifestări instinctive, pasiuni, lupte, cuceriri, violenţă, pericole, fenomene destructive sau autodistructive.

Simbol al pasiunilor şi al bătăliilor vieţii, Marte semnifică lupta energică, adversari şi obstacole de orice fel: materiale, umane, colective. Această planetă are o tendinţă lucrativă: prin procese generatoare, ea acordă flacăra pasiunii personale, vigoare şi intensitate celorlalte planete şi punctelor unghiulare ale astrogramei.

Un tranzit al lui Marte prin Casa întâia va atinge zona energiei vitale şi va califica subiectul în cursa vieţii. Vor apărea evenimente ce vor permite satisfacerea exigenţelor combative, conjuncturi obligând la răspuns viguros, la lupte crâncene cu propria personalitate sau cu anturajul, la sentimente de mânie şi la multe altele. Este un moment extrem de important, iar măsurile de precauţie nu sunt niciodată suficiente când Marte intra în conjunctie sau în opoziţie cu Ascendentul ori cu Soarele. În Casele II, III şi IV, va conduce la contraste, la pierderi, la ciocniri, la manifestări scandaloase care afectează finanţele (delapidări), persoanele apropiate, respectiv familia. În Casa V, remarcăm duelul educaţional şi risipirea în plăceri, iar efectele tranzitului în Casa VI pot atinge sănătatea (traumatisme, răniri, arsuri). În Casa VII, se ocupă de procese, de ostilităţi sociale declarate sau întâmplătoare, în VIII explică operaţiile, incendiile, sexualitatea, iar în IX stăpâneşte problemele motrice (călătorii, ambiţii morale…). În Casa X, se ocupă de calităţi militare, onoruri şi acordă sens strategiilor şi cuceririlor; în XI va distruge prieteniile şi protecţiile, pentru ca în XII să conducă la accidente auto, la lovituri ale sorţii şi la ruină.

 

Jupiter: priveşte grosier viaţa materială şi socială, favorizează expansiunea, se instalează în confort şi reuşită: destinde, ameliorează sau înalţă existenţa.

Tranzitele lui Jupiter indică, în general, o perioadă de mare activitate, de noi organizări, de variate puneri în formă pentru obţinerea liniştii interioare şi fixarea binelui în locul necesar, de călătorii. Efectele apar adesea în salturi, nu uniform, ca la alte planete şi probabil de aceea Jupiter este recunoscut ca „marele benefic” sau marea şansă. Atunci când tranzitul se produce în mai multe etape, (în cazul apariţiei retrogradării) atunci prima trecere va acţiona asupra fizicului, la a doua se activează biosicul şi de-abia la a treia noesicul, toate din punct de vedere social; este un ciclu de 12 ani pentru fiecare, apoi se repetă.

Un tranzit al lui Jupiter asupra unei poziţii disonante tinde să aduca o slăbire a presiunii, permite rezolvarea unor probleme.

 

Saturn: indică lovituri mai mult sau mai puţin nefericite, care aduc fazele de detaşare, de renunţare, de retragere în sine, de solitudine, de abandon; produce pierderi, frustrări, spolieri, eşecuri.

Tranzitele sale, plasate în diferitele case, oferă numai în principiu informaţii despre decepţiile majore ale existenţei tale, sterilitate, întârzieri, dezgust, laşitate, situaţii catastrofale, relaţiile cu bătrânii, cu savanţii sau cu oamenii religioşi. Însă, o acumulare benefică de-a lungul timpului contribuie la extragerea de cunoştinţe abstracte şi afirmarea puterii interioare în disciplină, în acceptarea responsabilităţilor, intensificând şi consolidând totodată sensul datoriei. Ţi se oferă rezistenţă la durere şi oboseală, prelungirea timpului activ, moderarea condiţiilor neplăcute. Succesul subiecţilor vine la maturitate şi Saturn recompensează cu mărinimie finalizarea probei – nu atât în bani sau onoruri, cât printr-o recunoaştere la nivel foarte înalt a operei. Dacă acumulările lipsesc, tranzitele te vor obliga să înveţi prin suferinţe, restricţii, sacrificii, separări, boli, captivitate, închisoare… Uneori, el pedepseşte prin anihilarea norocului; orice tentativă de ridicare se va lovi de nenumărate piedici, obstacole, pierderi şi va fi urmată de căderi „din rău în mai rău”.

Atunci când ai o problemă, nu este rău să conştientizezi că nu este nici începutul, nici sfârşitul lumii. Indiferent cât de dificilă este situaţia în care te afli, întotdeauna există ceva ce poţi învăţa din ea. Fiecare dificultate prin care treci în timpul vieţii este o lecţie din care poţi învăţa multe. Viaţa este învăţătorul nostru. În şcoala convenţională, participăm la lecţii şi, după un timp, profesorul ne examinează, pentru a verifica cunoştinţele pe care le-am acumulat. La fel se întâmplă şi în viaţă, dar oamenii, bucuroşi că au scăpat de şcoală şi de teroarea notelor, uită să continue studiile. Problemele trebuie să ne îmbogăţească şi nu să ne amărească viaţa. Nu putem merge prin viaţă văitându-ne că avem o problema şi căutând pe cineva în stare să ne-o rezolve. Trebuie să înţelegem că singura persoană din Univers care ne poate rezolva problemele suntem noi înşine.

Nu poti afirma niciodată că orice tranzit saturnian este nefast. El provoacă încercări, alături de capacitatea de a le suporta, oferă probe din care să poţi ieşi îmbogăţit. Toate sfaturile şi comentariile cuprinse în tranzite te vor ajuta să înţelegi situaţia, să programezi soluţia, să elaborezi strategia, în funcţie de particularităţile personale, dar nu le poate rezolva pentru tine.

 

Uranus: prin inadaptare, despoaie si potenteaza viata sociala, arata calea revoltei si provoaca evenimente originale. Tranzitul lui conduce la abandonul ruinelor, la refuzul inchistarii vietii, la accidente, riscuri si excese, lovituri neasteptate ale sansei, precum si ghinioane subite.

Tranzitele lui Uranus aduc efectele de obligare pentru cei care nu au inteles de bunavoie sau ii obliga imperios sa actioneze desi respectivii ar dori sa lancezeasca intr-o molcoma asteptare. El genereaza neprevazutul care va face din viata un succes magnific sau un esec mizerabil.

Datorita revolutiei sale lente, ce dureaza 84 de ani, Uranus ar putea sa nu traverseze toate sectoarele in cursul vietii subiectului. Multi dintre noi nici nu mai apucam conjunctia lui Uranus in tranzit cu pozitia acestuia in momentul nasterii noastre. Efectul tranzitelor actioneaza mai mult asupra unei generatii si mai putin la nivel individual. Trebuie sa tinem cont de el numai daca Uranus sau una dintre planetele tranzitate reprezinta o dominanta a temei. Asupra unui subiect, pozitia lui Uranus in diferitele semne si case ofera indicatii asupra individualitatii si structurii sale mentale, generand un plus de permanenta, originalitate creativa, impreuna cu exprimarea si directia imprimata de efortul creatiei. El ofera indicatii despre viata publica sau privata: aduce noi posibilitati, idealism si nonconformism in Casa 1, inceputuri, intensificari si monopolizari in Casa IV, pericole si stari exceptionale in Casa VII, depasirea conventiilor si culmi in Casa X, consolidari intre Casele X si XI, retragere, izolare, deruta in Casa XII, cel mai obscur sector. El agita semnificatiile, conducand calitatile la alte pozitii de valorizare, mistuind sensul lor, pentru ca, in final, sa dea un echilibru mai bun. O influenta favorabila conduce la revolutie in toate domeniile, la lovituri neasteptate ale sansei, la cutezanta creatoare, la depasirea situatiilor obisnuite, la elemente de avangarda, la complet nou, generand reusita finala. Daca influenta este negativa, el provoaca nelinistea devoranta, dezinhibitiile intens manifestate, ineficienta prin eforturi sterile, riscuri si excese, lovituri de teatru, ghinioane subite, aventuri poleite cu pasiunea jocurilor de noroc si pierderea implicata.

 • Neptun: acorda mediumitate, aventura in idei, sentimente si acte. Tranzitul neptunian este responsabil de deceptii si situatii confuze, de sanse de rezolvare ori iluzii, de bolile spiritului si nebunie.

Atunci cand discutam despre evolutiile neptuniene, ne vedem obligati sa subliniem o particularizare extrem de importanta, unica printre celelalte planete: in perioada tranzitului, conduita personala primeaza asupra conjuncturilor exterioare. Aceasta revine la a considera ca libertatea de optiune individuala este substantial marita fata de rolul jucat de tranzitele altor planete, si ea va fi cea care va controla desfasurarea evenimentelor. Acesta reprezinta unul dintre motivele pentru care am insistat asupra laturii psihice si a atitudinii subiectului ceva mai mult, comparativ cu domeniul relatiilor sociale si al actiunilor interioare. Prin multiplele roluri pe care le joaca, Neptun ne transmite permanent urmatoarea lectie: daca vrei sa fii inteles, intelege mai intai pe altii, daca vrei sa primesti, ofera tu primul, daca vrei sa-ti comunici parerea, invata mai intai sa o asculti pe a celorlalti; daca vrei sa actionezi, gandeste-te mai intai la consecinte.

Tranzitele lui Neptun explica intr-un mod concludent prezenta etapelor ciclice sau in spirala ale evolutiei in perioada timpului acordat de viata. La o anumita varsta, ti se ofera un dar pe care, optional – dar alegerea iti apartine in totalitate – il poti refuza sau primi, sa spunem inconstient. Urmeaza o etapa de constientizare a ceea ce ai primit, pe care o poti parcurge sau nu. Acum vine greul; utilizezi sau nu darul si cum o faci in cea mai potrivita maniera? Acest intreg lant cauzal va genera efecte. Esti pregatit pentru aceasta cotitura in viata, le vei ignora, sau vei dezerta in fata lor? Toate raspunsurile care incep cu „DA” conduc la o spirala evolutiva, iar cele care incep cu „NU” genereaza un ciclu in care bati pasul pe loc sau in cazuri exceptionale, poti regresa. In acest mod concepem atat ideea ca efectul unui tranzit este dependent de ceea ce s-a realizat pana in prezent, cat si concluzia participarii omului la coordonarea si evolutia propriei vieti.

Datorita miscarii de revolutie efectuate in peste 164 de ani, Neptun ramane intr-un semn zodiacal cam 14 ani. Aceasta situatie implica lipsa comentariilor legate de tranzitul lui Neptun asupra propriului punct natal; o conjunctie s-ar petrece dupa 164 de ani, iar o opozitie dupa 82 ani. In cursul tranzitului, diferitele pozitii ale lui Neptun in Case si semne ofera informatii despre locul in care se afla plasat idealul personal si despre exaltarile majore ale existentei: miscarile haotice, atitudinea revolutionara fecunda, furtunile interioare, aventura in idei, sentimente si acte, deceptia, proiectarea iluziei si sansa de transpunere in real. Combinatiile benefice cu alte planete contribuie la adeziuni fata de un curent social (Casa I), comunicari cu anturajul si forta colectivului (Casa III), intelegerea planurilor superioare omului, revelatii spirituale, inspiratia artistica si religioasa (Casa X sau XII). Daca influenta este negativa, el conduce la situatii confuze si incurcate, vise himerice, sperante lipsite de sens, iluzii si miraje in relatia cu semenii, catastrofe care anunta sfarsitul starii de fapt (a pozitiei sociale, a afacerilor si banilor, pierderea marfurilor, a respectului etc.). Combinatiile nefaste cu alte planete ce afecteaza primul sector sau Casa VI vor fi raspunzatoare de sensibilitatea extrema, de stari somnambulice, de boli ale spiritului, mergand pana la nebunie. Un Neptun retrograd aduce planuri de viata defectuoase, o personalitate prost integrata, imagini gresite asupra realitatii, reactii extreme. Evenimentele prezinta nesanse, subiectul nu sesizeaza niciodata conjuncturile care prezinta interes sau se trezeste izolat in mijlocul angrenajului.

 • Pluton: indica inceputul si incheierea fazelor vietii, schimbarile fortate, crizele de constiinta, forta de a infrunta necunostutul, fatalitatea, accesul la bogatii ascunse, sadismul, moartea.

 

Capitolele continute de acest studiu astrologic sunt:

 • notiuni introductive
 • interpretarea tranzitelor planetelor prin casele natale
 • interpretarea aspectelor dintre planetele in tranzit si planetele astrogramei natale
 • interpretarea tranzitului Lunii prin zodie

 

Datele de care am nevoie pentru realizarea studiului:

 

 • data, ora (cat mai precis cu putinta) si locul nasterii
 • momentul pentru care doresti studiul: data, ora si loc.

 

Studiul se intinde pe aproximativ 20-40 pagini.

 

Pret: 0,00 RON